Uluslararası Hasta Destek Birimi Tercümanlık ve Çağrı Merkezi
07 Eylül 2022

Uluslararası Hasta Destek Birimi Tercümanlık ve Çağrı Merkezi

Yurtdışından gelen hastalara ve turistlere 7 gün 24 saat Almanca, İngilizce, Arapça, Rusça, Farsça ve Fransızca hizmet verecek olan çağrı merkezi hizmete girdi.

444 47 28 numaralı çağrı merkezinden ulaşılabilen uygulamaya 112 veya 184 nolu hattan da ulaşılabilecek.

Sağlık Bakanlığı yabancıların araması durumunda turist-doktor ve tercüman arasında telekonferans görüşmesi yaptırılmasını sağlayan sistemin aktif olarak kullanılmasını sağlamak amacıyla TÜRSAB ve TUROB'a da bir bilgilendirme yazısı gönderdi.

Uluslararası hastalar için tercümanlık hattından telekonferans ile her saat tercümanlık destek hizmeti olarak;

- 112 Acil çağrı hattını arayan yabancı uyruklu hastalara,
- 184 Sabim hattını arayan yabancı uyruklu hastalara,
- Sağlık Bakanlığına bağlı hastaneler, taşra teşkilatı ve merkez teşkilatı idari birimlerini telefonla arayan yabancı kişilere,
- Ülkemize gelen yabancı uyruklu hastalara ve turistlere sağlıkla ilgili konularda,
- Sağlık Bakanlığına bağlı hastanelerde tedavi gören uluslararası hastaların medikal raporlarının çevirilerinde, tercümanlık ve destek hizmeti verilecek.
hasta destek.jpg